• Koruyucu Hekimlik

    Hastalıklarla baş etmenin en kolay ve ucuz yolu, hastalığa yakalanmadan önce gerekli önlemlerin alınmasıdır. Koruyucu hekimlik tıbbın yarısıdır ve diğer yarısı da tedavi hekimliğidir. Hekimin öncelikli görevi hastasına zarar vermemektir.

  • Mikroçip Uygulama

    Pet Mikroçip kayıp hayvanlar ve çalınan hayvanların bulunması için geliştirilmiş elektronik bir sistemdir. Deri altına yerleştirilen pirinç tanesi büyüklüğündeki çip, okuyucu cihaz ile taranarak iletişim bilgilerinize ulaşılır.

  • Yoğun Bakım ve Hospitalizasyon

    Kliniğimize gelen hastaların çoğu aynı gün içersinde müdahalesi yapılıp, evlerine gönderilir. Bazan gözetim altında kalması gereken hastalar ise, Yatan Hasta bölümümüzde bekletilir. Tüm hijyenik koşulların sağlandığı bu bölümde, pet ve egzotik dostlarımızın tüm ihtiyaçları personelimiz tarafından karşılanır.

  • Yerinde Hizmet

    Kliniğimize gelme durumu olmayan pet ve egzotik hastalarımız için, gerekli malzemelerle klinik dışı hizmet te vermekteyiz.

  • Laboratuvar Hizmetleri

    Kliniğimizde, her türlü pet ve egzotik hasta tetkiklerinin yapıldığı laboratuvarımız mevcuttur. Bu tetkikler; tam kan analizi (hemogram), biyokimyasal analizler (böbrek, karaciğer, safra yolları vs..), mikroskobik muayeneler, mantar ekimi, hormon analizleri, kan gazları analizlerini içermektedir. Pet ve Egzotik hastalıklarımızın teşhisine giden yolda tetkiklerin öneminin farkındayız, bundan dolayı laboratuvarımızda çok çeşitli cihaz ve yöntemlerimizle hizmet vermekteyiz.

  • Bilgisayarlı Röntgen (CR)

    X ışınları aynen bir ışık gibi bir çeşit elektromanyetik radyasyondur. Tıp kullanımında, x ışınları bir röntgen cihazı tarafından gönderilerek, Pet ve Egzotik hastamızın vücudundan geçer. Hassas bir film üzerinde bir görüntü oluşur. Röntgen filminde oluşan bu görüntü bilgisayar okuyucusuna takılır. Röntgen görüntüsü bizlerin net görebileceği boyutta, bilgisayar ekranında sunulur. Bu işlem Pet ve Egzotik hastamız için ağrısızdır.

  • Fizik Tedavi Rehabilitasyon

    Fizik tedavi, Pet ve Egzotik hastamız için hasarlı ya da ameliyatlı bölgedeki kan dolaşımını ve lenfatik drenajı hızlandırarak iyileşmeyi çabuklaştırır. Yangı etkilerinin erken ortadan kalkmasını sağlar. Kollajen oluşumunu arttırarak iyileşmeyi hızlandırır. Eklem çevresindeki kontraksiyonlar önlenir ve normal eklem biyomekaniği çabuklaştırılır. Kas atrofisi yani kas erimesi önlenerek hem eklemler üzerine binen yük azaltılır, hem de motor fonksiyon kazanım kolaylaştırılır. Eklem kapsülündeki sinirlerin etkilenmesiyle ağrı ilaçsız olarak baskılanır.

  • Cerrahi Operasyonlar

    Operasyon öncesi Pet ve Egzotik hasta tam bir muayeneden geçirilir. Gerektiğinde kan testleri ve diğer tetkikler yapılarak tıbbi durum göz önüne alınır, böylece hastamıza en uygun anestezik ve analjezik maddeler seçilerek operasyonun riskleri minimuma indirilir. Hiçbir Pet ve Egzotik hastamızın ağrı duymaması gerektiğine inandığımız için, ağrı kontrolü cerrahi protokolümüzün bir parçasıdır.

  • Egzotik Hayvan Bakım - Muayene - Tedavi

    Kliniğimizde kanatlı hayvan, su ve kara kaplumbağaları, iguana, bukalemun, tavşan, hamster, guenia pig, gelincik, balık gibi egzotik türler olarak kabul edilen hayvanların bakımları, hastalıklarının teşhis ve tedavisi, ayrıca cerrahi müdahaleleri yapılmaktadır.

  • Tıraş ve Banyo

    Kedi ve köpekler deri ve tüy sağlığının korunması için düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Bunun için tıraş, banyo ve tarama işlemleri yapılmalıdır. Kliniğimizde her türlü pet kuaför hizmeti verilmektedir. Makine tıraşı, makas tıraşı ve her türlü model orijinal tıraşlar, kedi tıraşı ve banyo yapılmaktadır. Gerektiğinde veteriner hekim kontrolünde ilaçlı banyo uygulamaları ve tırnak kesimi yapılmaktadır. Tıraş makinesi, uçları, makas v.b. tüm tıraş malzemeleri ultraviyole ışın altında, her tıraştan sonra özel dezenfektan spreyle sterilize edilir.

  • Aşı Uygulamaları

    Pet ve Egzotik Dostlarınızın sağlıklı olarak uzun bir süre sizlerle beraber yaşayabilmesi için peryodik aşılamalar ve sağlık kontrolleriyle, hizmet vermekteyiz. Düzenli yapılması gereken aşıların takibi bilgisayar hasta takip programı ile yapılmakta ve randevunuzdan bir gün önce sizinle iletişime geçilmektedir. Bu sayede gözden kaçabilecek ilk sağlık problemi işaretleri tespit edilerek ciddi hastalıklara dönüşmesi engellenebilmekte, bu sayede her anlamda kazanım sağlanmaktadır.

  • Ultrason

    Ultrason ses dalgalarından faydalanarak görüntüleme sağlayan bir yöntemdir. Buradaki ses dalgaları yüksek frekanslı ve insan kulağının işitemeyeceği ses dalgalarıdır. Ultrasonun çalışma prensibi ses dalgalarının farklı doku ve organlardan farklı şekilde yansıması özelliğine dayanır. Ultason cihazının, ses dalgaları gönderen ve dokulardan geri dönen ses dalgalarını algılayan Pet ve Egzotik hastamızın vücuduna tutulan kısmına prob denir. Hastamıza ultrasonla bakılırken tek hissettiği bu probdan yayılan mini titreşimlerdir, ki çoğunlukla bu masaj hissi verdiği için minik dostlarımızın hoşuna gider. Tamamıyla ağrısız bir işlemdir.

  • Diş Bakımı ve Tedavisi

    Dişlerin yüzeylerinde, diş - diş eti birleşiminde ve diş aralarında biriken, içinde pek çok mikro organizma barındıran mikrobiyal dental plak oluşur. Zamanla bu plak temizlenmezse kireçleşip sertleşir ve diş taşı oluşur. Diş taşının pürüzlü yapısı plağın daha hızlı birikmesine neden olur. Böylece iltihap daha hızlı yayılır, diş etleri şişer, kızarır kanar çekilir ve sonunda diş kaybedilir. Bu nedenle biz `diş - diş eti enfeksiyonları enfeksiyonların anasıdır ` deriz. Çünkü enfeksiyon buradan kolaylıkla kalp, akciğer, böbrek ve yumurtalıklara yerleşebilir. Diş ünitesi ile petlerinizin her türlü ağız ve diş problemlerine çözümler sunmaktayız.

  • Kuduz Titre Testi

    Yurt dışına çıkarken AB kanunları gereği, kuduz bakımından istenilen kan titresinin tespiti, kan alımı ve gönderilmesi için çıkış tarihinizden 2-3 ay önce kuduz aşısının yapılması gerekmektedir. Bundan sonra oluşacak "KUDUZ BAĞIŞIKLIK TİTRESİ"nin ölçümü için de, kan alımı aşılamadan 1 ay geçtikten sonra yapılmalıdır. Kuduz titre ölçümü için 2 ml kan alıp, spesifik laboratuvarda ölçümü yapılmak üzere göndermektedir.

  • Yurt Dışı Pet İşlemleri

    Aşı karnesi olmalı, karnede öncelikle kuduz aşısı ve diğer aşıların güncel olması gerekiyor. AB üye ülkeler için yolculuk yapacak pet'in 7 aylıktan büyük olması gerekiyor. Aşı karnesinde Veteriner Hekim tarafından imzalanıp, kaşelenmesi gereken bölüm olmalı. Mikroçip takılmalı ve mikroçip numarası aşı karnesine işlenmiş olmalı. Veteriner Hekim tarafından uluslararası sağlık sertifikası (ingilizce) yazılması, imzalanıp kaşelenmesi gerekiyor. Amerika dahil pek çok ülke için bu belge yeterli, ancak bazı ülkelere giriş için Tarım İl Müdürlüğü’nden resmi sağlık sertifikası alınması gerekiyor. Kuduz titrasyon testi için Veteriner Hekim tarafından kan alınıp, Ankara’ya Etlik Merkez Araştırma Laboratuvarı’na gönderiliyor. Sonuçları 7 - 10 gün içinde geliyor. Kuduz titrasyon testi için kuduz aşısı yapıldıktan en erken 30 gün sonra kan alınabiliyor. AB üye ülkelere giriş kuduz titrasyon testinden en erken 3 ay sonra yapılabiliyor. Kuduz Titrasyon Testi için Gerekli Belgeler; Mikrochip numarası, Aşı karnesi fotokopisi, Başvuru formunda pet bilgileri ve sahibinin bilgileri işlenmiş olmalı. Yurtdışı çıkış işlemlerine başlarken petinizin iç ve dış parazit aşılarının yapılmış olması gerekiyor. AB üye ülkeleri için yolculuktan 15 gün önce iç-dış parazit aşılarının yapılıp karneye işlenmesi gerekli. Yolculuk tarihinden 48 saat önce ilgili belediyeden menşe şehadetnamesi alınması gerekiyor. Menşe şehadetnamesi alınması için aşı karnesinin götürülmesi yeterli. Yolculuktan 48 saat önce Tarım İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden veteriner sağlık sertifikası alınması gerekiyor. Bu belgenin alınabilmesi için aşı karnesinin aslı ve fotokopisi, kuduz titrasyon test sonucu ve petinizi götürmeniz gerekli. İrlanda, İsveç, İngiltere ve Malta yurtdışından gelen petler için 3-6 ay arası karantina uyguluyor, ancak AB üyesi bir ülkeden giriş yapıldığı takdirde PETS (pet travel scheme) sistemiyle karantinaya girmeden ülkeye pet girişi yapılması mümkün.